viernes, 13 de abril de 2012

Alerta amb les xarxes socials!

Les xarxes socials han anat pujant llocs en popularitat al llarg de pocs anys, aconseguint i fins i tot superant en ús a altres mitjans de comunicació més convencionals i arribant a integrar-se completament en el nostre dia a dia. 
Les xarxes socials han contribuït en la globalització ja que permeten contactar amb persones de qualsevol lloc en qualsevol moment del dia a temps real, així com la transferència d'arxius de música, vídeo etc. Açò permet la possibilitat d'establir llaços afectius amb qualsevol persona del planeta d'una forma fàcil i ràpida, connectar amb el món laboral, intercanviar informació i assistir a esdeveniments i conferències. Les xarxes socials obrin un nou món virtual a l'abast de tot aquell que tinga accés a Internet, cosa que supera les possibilitats d'altres mitjans de comunicació que fins ara posseïen tota la popularitat.
Però les xarxes socials tenen una sèrie de desavantatges que poden arribar a suposar un vertader problema i als quals la majoria d'usuaris no donen importància i passen per alt. La mala configuració de la privacitat pot suposar un greu problema, ja que suposa la possibilitat que qualsevol persona puga disposar lliurement de dades privades tals com fotografies o la pròpia informació personal. Aquesta informació pot ser usada per criminals en delictes com a segrestos, abusos sexuals…A més a més, altres entitats poden suplantar la identitat de l'usuari o fer ús de les seues dades a voluntat. Les xarxes socials també poden crear una forta dependència, gastant gran part del temps de l'usuari al ser altament addictives per constituir un gran mecanisme d'oci.

Les xarxes socials són una excel·lent eina per a les nostres relacions personals, laborals, etc. però han de ser usades amb cautela i sempre amb el coneixement dels problemes que deriven del seu ús si aquest és inadequat.